Dashboard

Manual för Dashboard

Här kommer en manual för hur Dashboard fungerar och vilka funktioner som finns i Dashboard.

Först och främst behöver du hitta vart du loggar in på Dashboard. Det gör du genom att gå till www.polarbeariptv.com därefter klickar du på knappen längst upp till höger "Logga in"

Nu får du upp en ny sida där du behöver ange din epostadress och ditt lösenord. Om du inte har inloggningsuppgifterna kan du använda dig av Forgot your password-funktionen så skickas ett email med nya inloggningsuppgifter till dig automatiskt. Innan du väljer Forgot your password så testa liten och stort bokstav i mailadressen då vissa har lagt in sin email med liten bokstav och andra med stor bokstav. Det brukar lösa nästan alla felen att testa med bägge möjligheterna. Du kan även testa olika typer av webbläsare. Saknar du en Dashboard helt så kontakta supporten via Messenger m.me/polarbeariptv så får du hjälp! 

Klicka på runda rutan "SECURITY CHECK". För att logga in på Dashboard så behöver du utöver din epostadress och lösenord också skriva in en unik säkerhetskod på sex siffror. Titta i den gröna rutan till vänster och fyll i koden du ser i rutan i den tomma vita rutan till höger därefter klicka på SIGN IN så loggas du in på Dashboard.


När du loggat in så får du upp denna rutan. Kolla i vänstermenyn. De två översta valen (stats och Create line som markerats med två röda kryss) ska du ALDRIG välja. De har ingen funktion i dagens Dashboard. Istället så klickar du på den tredje knappen som vi markerat i denna guiden med orange färg. Den aktuella knappen ska ha streck och en bock. Du ska gärna komma till en flik som heter Manage lines när du klickat på den knappen.

Nu har du kommit till Manage iines. Här hittar du ditt/dina konto. Vissa användare har flera olika konton till samma epostadress. Det kan t.ex. vara om man har familjemedlemmar som vill att en person sköter kontakten med oss.

På fotot ovan har vi markerat fyra viktiga saker.

1. Den lila cirkeln berättar för dig hur många dagar ditt konto har kvar. Om du ska förlänga ditt konto så gör det gärna i god tid. Du förlorar aldrig den tid som är kvar om du förlänger i förtid. All ny tid adderas automatiskt till den tiden som är kvar. Du behöver med andra ord inte invänta att kontot löpt ut.

2. Den gröna cirkeln ger dig som har MAG, TVIP, Formuler att fylla i mac-adressen från dessa boxarna skriftligen inkl kolon. Detta läggas in genom att klicka på ADD MAG. Tänk på det är ENDAST då mac-adressen ska läggas in. M3u with options-baserade enheter ska inte lägga in mac-adressen i Dashboard. I fältet som heter Enigma "ADD Enigma" där skriver du in en Enigma-baserade enhet, t.ex. Dreambox eller Vu Solo.

3. Det röda krysset ska du aldrig klicka på. Du ska ALDRIG välja New Line. Kontakta ALLTID Supporten via Messenger om du behöver ett nytt konto på din Dashboard.

4. Den orangea cirkeln som markerar tre punkter klickar du på om du vill ha din M3u with options-adress och lite annat smått och gott. (förklaring på nästa bild)

När du klickat på punkterna till höger så får du nu upp lite olika val. Vi har markerat 5 viktiga saker att tänka på.

  1. Två röda kryss. Klicka inte på Extend eller New Line. Ska du förlänga eller skapa ett nytt konto så kontakta alltid supporten via Messenger
  2. Den lila cirkeln markerar Boquet list. I Boquet list kan du ta bort grupper/länder du inte vill ha. Avmarkera specifika grupper och länder och klicka på Update när du är klar.
  3. Den orangea cirkeln markerar Download. I Download hittar du din M3u with options-adress.
  4. Den gröna cirkeln markerar Diagnosis. I Diagnosis kan du avgöra om ditt konto inte fungerar som det ska.

När du valt Boquet list så ser det ut så här. Avmarkera dom grupperna/länderna du inte vill behålla. Det är till exempel här du bockar av gruppen "For Adults" om du inte vill ha vuxeninnehåll på ditt konto. Glöm inte att klicka på Update när du gjort ändringen.

När du väljer Diagnosis så kan du avgöra om det är problem med ditt konto hos oss. Får du felkoden 200 så betyder det att kontot ska fungera som vanligt och att det inte finns några problem hos oss specifikt med ditt konto.

Den orangea cirkeln markerar vart du ska klicka för att få fram din M3u with options-adress.
Med andra ord så klickar du först på m3u with options och därefter på mpegts.

Den gröna cirkeln visar vart länken hamnar någonstans när du klickat fram detaljerna.

Notera alltså de RÖDA KRYSSEN. Du ska INTE välja HLS. Du ska heller INTE välja m3u. Du ska ALLTID välja M3u with options och mpegts när du ska köra med M3u-adresser. Är du osäker så är det ALLTID valet högst upp i listan, M3u with options.

Nu går vi genom knapp fyra i vänstermenyn, nämligen Channels.

Här kan du felanmäla kanaler direkt till huvudservern så att felen kan rättas. Du använder sökrutan för att söka på en specifik kanal. Därefter håller du datormusen ovanför nämnda kanal och väljer knappen Select.

Den gröna cirkeln markerar dina senaste felanmälningar där du kan gå in och se om just din felanmälan har blivit behandlad eller ej.

Den lila cirkeln markerar EPG, där du kan hitta EPG för specifika länder. Du kan också hitta EPG här: /guide/box/epg

Röda krysset Your Favorites. Den funktionen används inte i denna Dashboard.

När du valt knappen Select så får du fram fyra olika val. Du kan kryssa i mer än ett val.
No Sound = Finns inget ljud på kanalen eller ljudproblem
No Picture = Finns ingen bild på kanalen, eller att kanalens bild flimrar/laggar
Channel is Down = Kanalen ligger nere. Kan ej ansluta till den specifika kanalen
Wrong channel = Kanalen som visas är fel. T.ex. du väljer SVT 1 FHD SE, men får fram Disney Channel istället.

När du kryssat i väljer du därefter Submit. Så skickas felrapporten in till huvudservern.

Här kan du se olika EPG-länkar för dina enheter. Du har även EPG-länkar här: /guide/box/epg

Sista knappen i vänstermenyn (Kugghjulet) där kan du gå in om du vill byta epostadress eller byta lösenord. Det kan t.ex. vara en bra idé att byta lösenord till din Dashboard då lösenordet som genereras fram automatiskt oftast är krångligt. Välj ett lösenord du kommer ihåg i sådant fall.

Längre fram under 2019 ska du b.la. kunna förlänga och köpa nya konton direkt i Dashboard med både kryptovaluta och kortbetalningar. Men det kommer lanseras först när alla tester är klara.